Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

T-Mobile voldoet aan last onder dwangsom transparantie prepaid tarieven

T-Mobile meldde voorafgaand aan oproepen naar betaalde informatienummers dat er naast het gemelde tarief ook verkeerskosten in rekening zouden worden gebracht. T-Mobile bracht haar prepaid klanten een integraal tarief van € 1,10 per minuut in rekening voor het bellen naar betaalde informatienummers. Het niet melden van dit integrale tarief is in strijd met het eerste lid van artikel 3.2a van de Regeling universele dienstverlening en eindgebruikersbelangen. Het college van OPTA heeft op 1 december aan T-Mobile een last onder dwangsom opgelegd om deze overtreding te beëindigen.

T-Mobile heeft op 2 december 2008 haar factureringsmethode voor haar prepaid klanten aangepast. Als gevolg van die aanpassing brengt T-Mobile geen integraal tarief meer in rekening aan haar prepaidklanten voor het bellen naar betaalde informatienummers en heeft zij feitelijk de overtreding van artikel 3.2a, eerste lid van het Rude beëindigd. T-Mobile brengt de minuut- en verkeerstarieven apart in rekening voor de consument. Daarmee is de facturatie van T-Mobile conform melding. T-Mobile voldoet daarom sinds 2 december jl. aan de last.

 

Documenten

Zie ook