Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

OPTA laat 0900 nummer afsluiten wegens vermoedens misbruik

OPTA heeft het 0900 nummer van Scrappy's Electronics op vermoeden van misbruik maandag 24 november 2008 rond het middaguur uit de lucht laten halen. De aanleiding is dat een grote groep consumenten dit weekend een factuur van €166,15 heeft ontvangen van dit bedrijf voor het bestellen van 100 lege DVD’s. Het bedrag zou automatisch afgeschreven worden. Voor meer informatie wordt verwezen naar het dure 0900-nummer. Als consumenten dit nummer bellen, krijgen zij weliswaar verbinding maar vervolgens niemand aan de lijn. Dit kost vervolgens 80 cent per minuut.  

Naar aanleiding van de vele klachten die consumenten over dit nummer hebben ingediend bij ConsuWijzer heeft OPTA de platformhouder (die ervoor zorgt dat het nummer gebeld kan worden) verzocht het nummer niet meer aankiesbaar te maken. Dit betekent dat er niet meer gebeld kan worden naar het nummer. OPTA verzoekt consumenten die inmiddels wel tevergeefs met dit nummer hebben gebeld om een klacht in te dienen bij een speciaal online klachtenformulier op ConsuWijzer.