Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit inzake geschil tussen Rijkswaterstaat en KPN BV e.a. over de kosten van maatregelen omtrent kabels ("A 12 geschillen")


Uitspraak in een geschil over de kosten en noodzaak van verplaatsing van kabels van KPN BV e.a. in verband met werkzaamheden rond de A12. Het college van OPTA oordeelt dat de verplaatsing noodzakelijk is voor de uitvoering van werken door de Rijkswaterstaat, die de kabels in haar grondgebied moet toestaan (gedoogplicht).
KPN BV en de overige verzoekers dienen de kosten te dragen die voor het nemen van maatregelen ten behoeve van de kabels zijn gemaakt, vanaf het moment waarop Rijkswaterstaat het verzoek tot verplaatsing heeft ingediend. OPTA is van mening dat Rijkswaterstaat aan alle wettelijke vereisten heeft voldaan om een verplaatsingsverzoek voor rekening van de aanbieders te laten komen.

 

Documenten

Besluit inzake geschil tussen Rijkswaterstaat en KPN BV e.a. over de kosten van maatregelen omtrent kabels ("A 12 geschillen") (PDF - 88.95 KB)