Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Last onder dwangsom voor 1850 BV

Het college van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit heeft 1850 BV een last onder dwangsom opgelegd.

1850 BV dient de diensten 'persoonlijk adresboek' en 'kiestoonbellen' achter haar abonnee-informatiedienst 1850 te beindigen.

Met de dienst 'persoonlijk adresboek' kan een gebruiker zijn eigen adressenbestand aanmaken en zich laten doorverbinden naar nummers uit zijn eigen adressenbestand. Bij 'kiestoonbellen' belt een gebruiker 1850 en geeft hij aan dat hij internationaal wil bellen. De gebruiker krijgt vervolgens een kiestoon te horen en kan dan het internationale nummer intypen waarna hij wordt doorverbonden.

Deze twee diensten zijn in strijd met het doel (de zogeheten bestemming) van een nummer uit de 18xy-reeks. De bestemming van 18xy nummers ziet slechts toe op de toegang tot nummerinformatie. Aangezien slechts 99 nummers beschikbaar zijn in de reeks van 18xy kan een ruimere toepassing leiden tot schaarste als deze nummers voor meer of andere diensten gebruikt gaan worden.

De hoogte van de last wordt niet gekend gemaakt omdat het bedrag als bedrijfsvertrouwelijke is aangemerkt.

 

Documenten

Last onder dwangsom voor 1850 BV (PDF - 43.92 KB)