Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Geschilbesluit FTA-tarieven Versatel

In dit besluit heeft OPTA uitspraak gedaan in een geschil (zaaknummer G.05.07) tussen KPN en Versatel inzake de door Versatel gehanteerde tarieven voor vaste gespreksafgifte. Versatel rekent, conform de interconnectie-overeenkomst tussen KPN en Versatel, nationale gespreksafgiftetarieven als het verkeer wordt aanleverd in een andere regio dan waar de eindgebruiker zich bevindt. OPTA heeft geoordeeld dat deze overeenkomst niet in strijd is met het besluit gespreksafgifte (OPTA/TN/2005/203466) en de beleidsregels tarieven voor vaste gespreksafgifte (OPTA/IBT/2003/201171). OPTA verplicht Versatel wel om KPN binnen twee weken na dagtekening van het besluit een aanbod te doen voor het medegebruik van de carriersystemen van Versatel en voor het aansluiten van de carriersystemen van KPN op de Points of Presence van Versatel. Dit aanbod dient te voldoen aan de transparantieverplichting uit het besluit gespreksafgifte.

Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.