Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op klacht NHA over misbruik machtspositie Waldeck/LOI (voorlopige last onder dwangsom)

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft een spoedmaatregel (voorlopige last onder dwangsom) uitgevaardigd tegen Waldeck B.V. Waldeck is de moedermaatschappij van de Leidse Onderwijsinstellingen (LOI) en Studieplan, aanbieders van schriftelijke cursussen voor particulieren. Waldeck heeft een machtspositie op de markt voor schriftelijk onderwijs en maakt volgens de NMa misbruik van haar machtspositie. Waldeck probeert volgens de NMa stelselmatig concurrent Nationale Handels Academie (NHA) van de markt te verdrijven door via Studieplan gelijksoortige cursussen aan te bieden tegen verliesgevende tarieven. Deze spoedmaatregel is erop gericht dat Waldeck de stelselmatige prijsonderbieding beëindigt.

 De directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit (hierna d-g Nma) heeft naar aanleiding van een klacht van de Nationale Handels Academie (hierna NHA) gericht tegen Waldeck B.V. (hierna Waldeck), houdstermaatschappij en 100% eigenaar van zowel LOI B.V. als Studieplan B.V. een onderzoek ingesteld naar mogelijke overtreding van artikel 24 van de Mededingingswet.

 

Bijlagen

Besluit op klacht NHA over misbruik machtspositie Waldeck/LOI (voorlopige last onder dwangsom) (PDF - 199.96 KB)