Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Beleidsregels vorderen gegevens op grond van artikel 18.7 Tw

Het college van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (hierna: OPTA) heeft beleidsregels vastgesteld voor toepassing van zijn bevoegdheid van artikel 18.7 van de Telecommunicatiewet (hierna: Tw) om gegevens te vorderen bij zijn onderzoek naar overtredingen van het spamverbod. Het college gaat in de beleidsregels onder meer in op de vraag of het vorderen van (persoons)gegevens een gerechtvaardigde inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van betrokkene oplevert. Het college geeft in deze beleidsregels verder aan onder welke omstandigheden hij gegevens zal opvragen, welke gegevens dat zullen zijn en bij welke instanties het college de informatie zal opvragen.

Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.