Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

OPTA krijgt 200 aanvragen voor 088-telefoonnummers

Het college van OPTA, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit, heeft in de afgelopen weken rond 200 aanvragen ontvangen voor in totaal ongeveer 400.000 nummers in de nieuwe 088-reeks voor ondernemingen en instellingen. Aangezien er daaronder diverse aanvragen voor dezelfde nummers zijn, organiseert OPTA voor deze overlappende aanvragen in totaal 13 veilingen.

Collegevoorzitter Jens Arnbak: ‘OPTA is tevreden over het aantal aanvragen. Er blijkt een behoorlijk aantal ondernemingen en instellingen interesse te hebben in de 088-reeks. Deze week zijn wij begonnen met het toekennen van de 088-nummers. De benodigde veilingen beogen wij zo spoedig mogelijk af te ronden’.

De inschrijving voor de nummers voor ondernemingen en instellingen (kortweg: ‘bedrijfsnummers’) werd op 9 september jongstleden opengesteld door minister Brinkhorst van Economische Zaken. OPTA is verantwoordelijk voor de uitgifte van de bedrijfsnummers. Deze nummers maken het mogelijk om hetzelfde kengetal te gebruiken voor verschillende locaties in het land. Het is daarmee niet langer nodig om de geografische aanduiding in het telefoonnummer (010, 020, 070, et cetera) te gebruiken. Dit kan de herkenbaarheid en het gebruikersgemak vergroten bij het telefonisch bereiken van ondernemingen en instellingen.

Er zijn in totaal tien miljoen 088-nummers beschikbaar. Dit betekent dat er voor ondernemingen en instellingen ook in de komende jaren nog voldoende bedrijfsnummers over zijn. De reeks blijft dan ook gewoon open voor aanvragen van ondernemingen en instellingen. De 13 veilingen zijn slechts bedoeld om de meest populaire nummers te verdelen.