Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Onderzoek spectraal management aansluitnetwerk van KPN

De toegang tot het telefoonnetwerk wordt ‘ontbundeld’. Dit betekent dat
verschillende operators toegang kunnen krijgen tot het aansluitnetwerk van KPN Telecom. Voor het toelaten van breedbandige digitale toepassingen (xDSL) op haar aansluitnetwerk stelt KPN Telecom technische voorwaarden. Deze voorwaarden zijn gerelateerd aan de kwaliteit van het aansluitnetwerk en hebben betrekking op het aantal aderparen in een bundel dat te gebruiken is voor xDSL-diensten, eisen aan spectrummaskers en de noodzaak van spectraal management.

Als toezichthouder op de post- en telecommunicatiemarkt heeft OPTA behoefte aan een onafhankelijke beoordeling van deze door KPN gestelde begrenzingen aan het gebruik voor haar aansluitnetwerk met betrekking tot xDSL-diensten.

Het doel van het onderzoek is het evalueren van de technische mogelijkheden van het aansluitnetwerk en de aansluitlijnen voor xDSL-diensten en het  ondersteunen van OPTA bij de evaluatie van de technische voorwaarden die KPN stelt aan het gebruik van het aansluitnetwerk voor xDSL-diensten.

 

 

Documenten

Onderzoek spectraal management aansluitnetwerk van KPN (PDF - 8.56 MB)