Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Eindrapport concurrentie op markt voor huurlijnen

Een wettelijke taak van OPTA is het toezicht houden op het aanbod in de markt voor huurlijnen. Om dit inzicht te vergroten heeft OPTA een onderzoek naar de mate van concurrentie op de markt voor huurlijnen in Nederland laten uitvoeren.

In dit rapport worden de resultaten van dit onderzoek gepresenteerd. De conclusies van het onderzoek zijn gebaseerd op de gegevens die door marktpartijen zijn verstrekt. Niet alle partijen hebben van harte met het onderzoek meegewerkt en een aantal had naar eigen zeggen de systemen onvoldoende op orde om de gevraagde informatie te verstrekken.

Zodoende is niet de voor een grondige detailanalyse benodigde informatie tijdens het onderzoek beschikbaar gekomen. Voor het nemen van beslissingen m.b.t. opheffen of aanwijzen van AMM op het gebied van huurlijnen zal alleen een regelmatige omzetverklaring van de relevante partijen voldoende "harde" informatie verschaffen. De onderzoekers adviseren OPTA om geregistreerde aanbieders van huurlijnen hiertoe te verplichten.

 

Documenten

Eindrapport concurrentie op markt voor huurlijnen (PDF - 496.66 KB)