Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

OPTA stelt interconnectietarieven voor komende periode vast

OPTA stelt elk jaar de interconnectietarieven voor de komende periode voorlopig en voor de afgelopen periode definitief vast. Sommige tarieven voor de periode 1 juli 1999 – 1 juli 2000 gaan, in vergelijking met de vorige periode, omhoog. Andere blijven gelijk in prijs of worden goedkoper. Zo stijgen de nationale interconnectietarieven met bijna zeven, de regionale interconnectietarieven met vier en lokale interconnectietarieven met bijna zes procent. Voor carrierselect-bedrijven – die hun telefoondiensten aan het publiek aanbieden via een viercijferige code die altijd begint met 16 – stijgen de nationale tarieven voor het gebruik van het KPN-net met drie procent. De regionale en lokale carrier selecttarieven blijven in prijs gelijk. Het maandtarief dat KPN per toegangspoort mag vragen (een poort koppelt het net van een concurrent aan dat van KPN) daalt met acht procent.

OPTA wilde tegelijk met de vaststelling van de hiervoor genoemde tarieven een besluit nemen over de definitieve interconnectietarieven voor de periode 1 juli 1998 – 1 juli 1999. Over de hoogte van de door KPN voorgestelde tarieven voor dit tijdvak zijn bij OPTA vragen gerezen. OPTA neemt daarom binnenkort een apart besluit over deze interconnectietarieven.