Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

OPTA dwingt lage interconnectietarieven af

KPN moet aan zes telecombedrijven die bij OPTA een geschil hebben aangemeld de tarieven voor interconnectie rekenen die op 1 juli 1998 in het zogenoemde EDC-oordeel zijn vastgesteld. KPN heeft deze bedrijven tot nu toe een te hoge rekening gestuurd. Het teveel betaalde bedrag moet KPN aan de bedrijven terugbetalen.

OPTA heeft vandaag uitspraak gedaan in de zes geschillen die aanhangig zijn gemaakt door Esprit, IMS, Viaf Operations, Tele2, EnerTel en Telfort. Concurrenten van KPN moeten de zogenoemde interconnectietarieven betalen voor telefoongesprekken tussen hun eigen klanten en klanten van KPN.

OPTA heeft in de uitspraak KPN bovendien opgedragen de berekening van de interconnectietarieven van juli 1998 op enkele punten aan te passen. Met name aanpassing van het tarief dat KPN voor zogenoemde interconnectiepoorten vraagt zal volgens OPTA leiden tot lagere interconnectietarieven.