Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Consumentenautoriteit waarschuwt voor verkooppraktijk Remonyl afslankproducten

De Consumentenautoriteit waarschuwt consumenten voor de verkooppraktijken van Remonyl afslankproducten. Zij heeft via haar loket ConsuWijzer meldingen ontvangen dat consumenten na de bestelling van een 'gratis proefpakket' vastzaten aan betaalde vervolgzendingen die zij vrijwel niet kunnen opzeggen. Het bedrijf achter het product is slecht bereikbaar. Om verdere schade voor consumenten te voorkomen waarschuwt de Consumentenautoriteit tegen deze verkooppraktijk.

De afslankproducten van Remonyl worden aangeboden via de website remonyl.nl maar ook via banners op sociale netwerksites als Facebook en andere kanalen. Consumenten worden opgeroepen om een zogenaamd 'gratis' proefpakket te bestellen, waarvoor zij wel EUR 3,50 verzendkosten moeten betalen. Vervolgens blijken zij vast te zitten aan betaalde vervolgzendingen: zij ontvangen maandelijks een pakket afslankproducten voor 35 euro. Het blijkt erg moeilijk om hiervan af te komen, omdat het bedrijf slecht bereikbaar is voor opzeggingen. Ook kwamen er meldingen dat het bedrijf een incassobureau inzette om de abonnementskosten te innen.

Om verdere consumentenschade te voorkomen waarschuwt de Consumentenautoriteit consumenten voor deze praktijk. Consumenten kunnen hun klachten melden bij ConsuWijzer.

Klacht indienen bij ConsuWijzer

Meer informatie

Deze waarschuwing is gebaseerd op de Instructie Staatssecretaris van Economische Zaken aan de Consumentenautoriteit inzake informatieverstrekking aan consumenten betreffende schadeveroorzakende handelspraktijken waarbij de namen van bedrijven worden genoemd (Staatscourant 26 maart 2008, nr. 59).

 

Documenten

Consumentenautoriteit waarschuwt voor verkooppraktijk Remonyl afslankproducten (PDF - 136.99 KB)