Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Nieuwe toezichthouder stelt consument centraal

Het belang van de consument staat centraal bij de nieuwe toezichthouder die ontstaat uit de samenvoeging van de Consumentenautoriteit, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) en de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Dat blijkt uit een uitwerking van de plannen voor de nieuwe toezichthouder, waarmee het kabinet afgelopen vrijdag 8 juli op voorstel van minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Verhagen heeft ingestemd.

“Of het nu gaat om toezicht op bijvoorbeeld telecombedrijven of het oprollen van kartels, het belang van de consument staat voorop”, aldus minister Verhagen. Alle consumententaken zullen in de nieuwe toezichthouder worden gebundeld in één directie. “Daarmee krijgt consumentenbescherming een prominente en zichtbare positie”.

Meer lezen? Het volledige bericht is te vinden op de site van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.