Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit in zaak Tele2 Nederland B.V.

De Consumentenautoriteit stelt vast dat Tele2 Nederland B.V. bij gebruikmaking van direct mailing en/of telemarketing regels uit het Burgerlijk Wetboek (Wet Koop op Afstand) heeft overtreden. In dit besluit legt de Consumentenautoriteit hiervoor aan Tele2 Nederland B.V. een drietal bestuurlijke boetes op met een totaalbedrag van EUR 70.000,-.

Tele2 Nederland B.V. is kort na invoering van de WLR een aantal grootschalige wervingscampagnes gestart. Via direct mailing en/of telemarketing trachtte Tele2 Nederland B.V. een vastnetabonnement af te sluiten met de klanten die bij haar reeds een overeenkomst hadden afgesloten voor gesprekskosten (Carrier Preselectie). Tele2 Nederland B.V. heeft bij de werving verschillende verplichtingen uit het Burgerlijk wetboek niet nageleefd.

Tele2 Nederland B.V. heeft bezwaar aangetekend tegen het sanctiebesluit.

 

Bijlagen

Download het sanctiebesluit in de zaak Tele2 Nederland BV (PDF - 278.63 KB) Download het besluit tot openbaarmaking in de zaak Tele2 Nederland BV (PDF - 39.67 KB)