Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit in de zaak Garant-o-Matic B.V.

Op 21 september 2010 heeft de Consumentenautoriteit een besluit genomen inzake Garant-o-Matic B.V. Het onderzoek is gestart na meldingen van consumenten waaruit bleek dat Garant-o-Matic de eerder gedane toezegging (uit 2008) niet na kwam.

Garant-o-Matic is een postorderbedrijf dat haar catalogi onder de aandacht brengt door middel van zogenoemde promotionele acties. In de promotionele actie die is onderzocht biedt Garant-o-Matic een klein promotioneel kansspel aan. In het besluit worden bij deze promotionele actie zeven overtredingen vastgesteld van de wet koop op afstand en van de wet oneerlijke handelspraktijken.

In dit besluit komt de Consumentenautoriteit tot de conclusie dat Garant-o-Matic B.V. de consument in de onderzochte mailings onvoldoende duidelijk en/of begrijpelijk informeerde over de winkans, de termijn voor aanvaarding van het aanbod en de prijs van het aanbod. Voorts is onder meer vastgesteld dat Garant-o-Matic B.V. bedrieglijk de indruk heeft gewekt dat de consument al een prijs had gewonnen, dat Garant-o-Matic B.V. het aangeboden product ten onrechte als gratis heeft omschreven en dat zij essentiƫle informatie over de beschikbaarheid van het aanbod niet aan de consument heeft meegedeeld.

In dit besluit legt de Consumentenautoriteit voor de geconstateerde overtredingen aan Garant-o-Matic B.V. een bestuurlijke boete op van in totaal EUR 120.000,-.

Garant-o-Matic heeft bezwaar aangetekend tegen dit besluit.


Bijlagen

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook