Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Gastles Staatssecretaris Heemskerk

Staatssecretaris van Economische Zaken, Frank Heemskerk, zal woensdag 10 september 2008 van 13.30 tot 14.30 uur een gastles geven aan een groep laaggeletterde cursisten van ROC Mondriaan te Den Haag over het thema 'Hoe word ik een mondige consument?'. De cursisten zijn volwassen inwoners van Den Haag die terug naar school zijn gegaan om hun lezen en schrijven te verbeteren. Zij ervaren dagelijks welke problemen je in de moderne maatschappij tegenkomt als je moeite hebt met lezen en schrijven.

De gastles is tevens de aftrap van de nieuwe mediacampagne voor ConsuWijzer. Dit optreden staat in het teken van de Week van de Alfabetisering die dit jaar van 8 tot en met 13 september wordt gehouden. In deze week wordt aandacht gevraagd voor het feit dat één op de tien Nederlanders serieuze moeite heeft met lezen, schrijven en/of rekenen.

Om ervoor te zorgen dat de informatie op ConsuWijzer voor iedereen toegankelijk is, is een project gestart om de teksten op de website te herschrijven op een eenvoudiger niveau waarmee ze voor 95% van de Nederlandse bevolking goed te begrijpen zijn. Na afloop van de gastles zal de Staatssecretaris de BrowseAloud voorleeshulp op de website in werking stellen, waarmee de adviezen op de website hardop worden voorgelezen. Ook wordt de tv-spot van de nieuwe mediacampagne voor ConsuWijzer getoond. Deze campagne start op 15 september a.s.

Geïnteresseerde journalisten kunnen hierbij aanwezig te zijn. Zij kunnen zich voor deze bijeenkomst per mail aanmelden via pers [at] consuwijzer [punt] nl (pers[at]consuwijzer[dot]nl).