Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Advies NMa over BritNed kabel: verbind voorwaarden aan een eventueel positief ontheffingsbesluit

Op 21 Augustus 2006 heeft de Minister van Economische Zaken de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) om advies gevraagd over de ontheffingsaanvraag van BritNed Development Ltd inzake de bouw van een commerciƫle interconnector (DC transmissie kabel) tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

BritNed Development Ltd is een joint venture tussen Nlink International B.V., een 100% dochter van TenneT Holding B.V. en National Grid International Ltd, een 100% dochter van het Britse National Grid plc. BritNed verzoekt in haar aanvraag om een ontheffing van artikel 6, lid 6 van de Verordening en de relevante artikelen in de wetgeving welke de artikelen 20 en 23 van de Europese Richtlijn 2003/54/EG implementeren.

Op 15 december 2006 heeft de NMa de Minister van Economische Zaken geadviseerd om aan een eventueel positief ontheffingsbesluit voorwaarden te verbinden.

Het ontheffingsbesluit van de Minister van Economische Zaken is te vinden in de Staatscourant nr. 131 van 11 Juli 2007. Dit besluit ligt momenteel bij de Europese Commissie ter goedkeuring.

 

Bijlagen

Advies BritNed NMa (PDF - 498.68 KB) CEPA report (PDF - 1.17 MB)