Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Sectorstudie Vastgoedfinanciering

SEO Economisch Onderzoek heeft voor de NMa een studie naar de vastgoedfinancieringssector uitgevoerd. Uit het onderzoek blijkt dat het risico op mededingingsrechtelijke problemen de afgelopen jaren groter is geworden. Dit komt doordat het aantal spelers beperkt is en de laatste jaren is afgenomen. Ook vindt er nauwelijks toetreding plaats in deze sector. Met name voor syndicaatsleningen en herfinancieringen signaleert SEO een verhoogd risico voor de concurrentie.

Opdrachtgever van het onderzoek is de Monitor Financiële Sector (MFS), een onderzoeksteam binnen de NMa dat economisch onderzoek doet naar concurrentie in de financiële sector. De MFS heeft op basis van de sectorstudie van SEO een notitie geschreven waarin de uitkomsten worden samengevat en de visie van de NMa op de studie wordt beschreven.


Bijlagen

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook