Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Visiedocument SEPA

De NMa is groot voorstander van een goed werkende Europese betaalmarkt, maar wil ervoor waken dat afspraken die ten behoeve van de migratie naar SEPA worden gemaakt de concurrentie beperken. Om een goed beeld te krijgen van het migratieproces en de risico's die hieruit voort kunnen komen heeft de NMa in november 2007 een consultatiedocument uitgebracht. In deze marktconsultatie vroeg de NMa partijen die actief zijn in het betalingsverkeer naar de door hen verwachte gevolgen van SEPA op de concurrentie, hun visie op de markt en strategieën van individuele spelers. Dit visiedocument stelt een aantal onderwerpen aan de orde die door de respondenten als belangrijk en mogelijk mededingingsrechtelijk relevant zijn aangemerkt voor de Nederlandse markt. Het visiedocument beoogt voor marktpartijen en andere belanghebbenden een duidelijk beeld te schetsen van de momenteel door de NMa geïdentificeerde mededingingsrisico's.

Dit visiedocument is uitgebracht onder de vlag van de Monitor Financiële Sector van de NMa.


Bijlagen

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook