Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

NMa positief over aanpak Stedin bij stroomstoringen

Stedin heeft vandaag het externe onderzoek gepresenteerd naar de stroomstoringen in Rotterdam van afgelopen januari. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) is positief over het onderzoeksrapport en zal de trends en de oorzaken uit het rapport nader bestuderen. De NMa zal als toezichthouder op de energiebranche nauwlettend volgen hoe Stedin de aanbevelingen uit het rapport opvolgt.

De NMa heeft in januari 2012 en ook bij de recente stroomstoringen aan Stedin om opheldering gevraagd. Henk Don, lid van de Raad van Bestuur van de NMa: “Het is cruciaal om zicht te hebben op de oorzaken achter de stroomstoringen. Als we weten hoe de storingen verholpen worden, en hoe de communicatie daarover gelopen is, kunnen lessen getrokken worden voor de toekomst. Ook voor alle andere netbeheerders. Stedin heeft de NMa steeds zorgvuldig geïnformeerd.”

De oorzaken van de storingen die in het onderzoek zijn genoemd, lijken te duiden op een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Don: “Storingen zijn voor iedereen vervelend. Belangrijk is dat netbeheerders ervan leren, er alles aan doen om deze te voorkomen en ze in ieder geval snel te verhelpen.”