Kruimelpad

Nieuwsbericht

NMa lanceert film voor middelbare scholieren over kartels

29-03-2012

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft speciaal voor middelbare scholieren lesmateriaal ontwikkeld over haar werk. Het lesmateriaal bestaat uit een film en een docentenhandleiding en is vandaag geïntroduceerd tijdens de lustrumvergadering van de vereniging van economieleraren Vecon. De educatieve film gaat over twee snackfabrikanten die samen verboden prijsafspraken maken.

Bestuurslid Henk Don van de NMa over dit initiatief: “In ons land is gezond ondernemerschap belangrijk. Scholieren kunnen straks ook een onderneming starten. Dan is het goed dat ze nu al weten dat er regels zijn verbonden aan het ondernemen en aan eerlijke concurrentie. Dat is voor de NMa een belangrijke reden om een bijdrage aan het curriculum te leveren”, aldus Don.

De examenprogramma’s economie voor havo en vwo vragen specifiek aandacht voor het werk van toezichthouders in het economisch verkeer. Het lesmateriaal is afgestemd op leerlingen van de bovenbouw van de havo en het vwo.

De film kan in de klas gebruikt worden door alle economieleraren in Nederland en is voor hen via een inlog beschikbaar via de website www.deconcurrenten.nl .