Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Jumbo mag C1000 overnemen na verkoop van 18 winkels

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gaat akkoord met de overname door Jumbo van ruim 400 winkels van C1000. Voorwaarde is wel dat Jumbo in 18 plaatsen een winkel van Jumbo of C1000 verkoopt aan een concurrent die de NMa moet goedkeuren.

Jumbo heeft besloten haar oorspronkelijke overnameplan te wijzigen nadat de NMa constateerde dat de overname in 18 plaatsen de concurrentie mogelijk zou beperken. Door winkels te verkopen, blijven er ook in deze plaatsen na de overname voldoende keuzemogelijkheden over. Op landelijk niveau ziet de NMa geen concurrentieproblemen ontstaan. Het marktaandeel van Jumbo is na de overname relatief beperkt en er zijn sterke concurrenten actief.

In de volgende plaatsen moet Jumbo een winkel verkopen: Baarle-Nassau, Beilen, Bleiswijk, Bunschoten-Spakenburg, Dedemsvaart, Deurne, Dokkum, Grave, Heeswijk-Dinther, Kampen, Meerssen, Meijel, Oirschot, Raalte, Raamsdonksveer, Surhuisterveen, Ter Apel en Zuidlaren.

Het besluit wordt zo spoedig mogelijk gepubliceerd op de website van de NMa.