Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Toezichthouders organiseren masterclass "Zicht op Toezicht

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), de OPTA en de Consumentenautoriteit organiseren gezamenlijk op 13 oktober 2011 een masterclass voor studenten Rechten of Economie die in hun laatste bachelorjaar zitten.

Chris Fonteijn, voorzitter van de Raad van Bestuur van de NMa, is enthousiast over het initiatief. “Deze masterclass is een uitgelezen gelegenheid om kennis te maken met het toezichtsvak en veel te weten te komen over het consumentenrecht en het reguleren van de energie- en telecommarkten en het toezicht daarop. Studenten leren zo het speelveld kennen, maar ook onze medewerkers die je van alles vertellen over hun werk.”

Vanaf 1 januari 2013 fuseren de NMa, de OPTA en de CA tot één grote nieuwe autoriteit. Deze gezamenlijke masterclass anticipeert al op die samenwerking. Tijdens de masterclass werken de deelnemers in multidisciplinaire teams aan twee casus. Een stevige casus over de regulering van netbeheerders van een gas- en elektriciteitsnetwerk, waarin deelnemers de pet van toezichthouder, netbeheerder of consumentenorganisatie opzetten. De tweede casus gaat over consumentenbescherming. Een consument zit ongewild vast aan een nieuwe energieleverancier na een wervingstelefoontje. Wat kan de toezichthouder voor die consument doen? De deelnemers analyseren beide casus en bedenken een aanpak. Kopstukken van de NMa, OPTA en de Consumentenautoriteit beoordelen die aanpak en geven direct hun feedback.