Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Chris Fonteijn wordt nieuwe voorzitter NMa

Vandaag heeft minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie bekend gemaakt de heer mr. C.A. (Chris) Fonteijn per 1 juli 2011 te benoemen tot voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

Het kabinet besloot eerder dit jaar dat de NMa, de Onafhankelijke Post- en Telecommunicatieautoriteit (OPTA) en de Consumentenautoriteit (CA) met elkaar gaan fuseren. Het is de bedoeling dat de heer Fonteijn bestuursvoorzitter wordt van de nieuwe toezichthouder zodra die fusie een feit is.

Chris Fonteijn (1955) is een jurist met een lange carrière in de advocatuur, waarbij hij zich specialiseerde in energie- en ondernemingsrecht. Hij is sinds 2005 collegevoorzitter van de OPTA.

Na A.W. Kist, René Jansen (waarnemend) en Pieter Kalbfleisch is Chris Fonteijn de vierde voorman in de geschiedenis van de NMa. Pieter Kalbfleisch treedt per 1 juli af als voorzitter van de Raad van Bestuur van de NMa. Hij heeft 8 jaar leiding gegeven aan de NMa in een tijd waarin onder andere de bouwfraude tot een hoogtepunt kwam, de Vervoerkamer als nieuwe loot werd toegevoegd en intern verschillende directies werden samengevoegd.