Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

NMa beboet KWS wegens weigeren medewerking

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft in totaal voor EUR 27.000 (zevenentwintigduizend euro) aan boetes opgelegd aan Koninklijke Wegenbouw Stevin (KWS) vanwege de weigering op bepaalde onderdelen mee te werken aan het onderzoek van de NMa. KWS is beboet omdat het bedrijf heeft geweigerd de NMa inzage te verschaffen in bepaalde documenten. Tevens heeft KWS de NMa de toegang geweigerd tot een van haar panden. Afgelopen september maakte de NMa bekend dat vanwege de weigering mee te werken rapport was opgemaakt tegen KWS.

De NMa deed in april 2002 onderzoek bij verschillende vestigingen en dochterondernemingen van Koninklijke Wegenbouw Stevin B.V. naar vermoedelijke overtredingen van de Mededingingswet, waaronder afspraken bij een aanbesteding in Scheemda, kartelafspraken tussen 13 ondernemingen over aanbestedingen van asfaltwerken in Friesland, Groningen en Drenthe en kartelafspraken tussen 18 ondernemingen over onder meer prijzen en marktverdeling tussen asfaltcentrales. Gegevens die de NMa bij KWS aantrof zijn mede grond geweest voor het opmaken van rapport in deze zaken.