Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

DTe informeert publiek via website over vrije energiekeuze

Vanaf 1 juli 2004 bent u vrij zelf te kiezen of u van energieleverancier wisselt. Hoe stapt u over naar een andere leverancier en wat voor een gevolgen heeft dit voor uw energierekening? Op deze en andere relevante vragen geeft de Dienst uitvoering en toezicht Energie (DTe) antwoord via het dossier 'Energie u mag kiezen' dat vanaf vandaag op de website van DTe staat.

Via het dossier geeft DTe nadere informatie over de liberalisering van de markten voor elektriciteit en gas. DTe geeft aan wat de mogelijkheden van een vrije markt zijn voor kleinverbruikers, die vanaf 1 juli 2004 vrij zijn in de keuze van hun energieleverancier. Daarnaast wordt ingegaan op de bescherming van kleinverbruikers en de taken en bevoegdheden die DTe op dit gebied heeft. De Informatielijn NMa/DTe staat open voor vragen en opmerkingen over het dossier via nummer 0800-0231885 (gratis). Een e-mail versturen kan ook.