Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

DTe onderzoekt systematiek bij switchen

De Dienst uitvoering en toezicht Energie (DTe) voert komende weken een zogenaamde 'quick scan' uit bij verschillende regionale energiebedrijven. Tijdens dit onderzoek gaat de toezichthouder na welke maatregelen de bedrijven hebben getroffen om een switch die aanvankelijk door een fout niet tot stand komt alsnog te realiseren. DTe zal de maatregelen toetsen op haalbaarheid, effectiviteit en tijdigheid. De resultaten van het onderzoek maakt DTe eind april bekend.

De toezichthouder brengt daarnaast ook in kaart welke maatregelen de energiebedrijven hebben getroffen als er zich factureringsproblemen zouden voordoen, zoals onjuiste facturen door het gebruik van verkeerde data, te voorkomen of op te lossen.

DTe voert dit onderzoek uit mede naar aanleiding van een verzoek hiertoe van de Tweede Kamer aan de Minister van Economische Zaken. Een soepel verloop van de switches acht DTe van groot belang met het oog op het verder tot stand komen van marktwerking en concurrentie op de energiemarkt na de liberalisering per 1 juli 2004.