Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

NMa: voorwaarden aan overname Lloyds-apotheken door Brocacef

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gaat onder voorwaarden akkoord met de overname van de Lloyds-apotheken door Brocacef. Het bedrijf heeft de oorspronkelijke overnameplannen aangepast. De wijziging houdt in dat Brocacef haar Escura apotheken in Roermond en Breda verkoopt. Voor de consument blijft zo ook na de overname voldoende keus over tussen apotheken.

De NMa zag in de oorspronkelijke overnameplannen van Brocacef problemen in de concurrentie ontstaan. Brocacef heeft daarom aangeboden apotheken in Roermond en Breda te verkopen. De toekomstige kopers van deze apotheken moeten worden goedgekeurd door de NMa.

Brocacef is een 100 procent dochtermaatschappij van Phoenix Pharmahandel GmbH & Co KG. Naast het exploiteren van apotheken is Brocacef ook actief als groothandel in geneesmiddelen, medische kunst- en hulpmiddelen en aanverwante diensten. Lloyds Nederland BV is een onderdeel van Celesio AG en exploiteert de keten van 'Lloyds Apotheken'.