Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Groen licht voor overname HollandExel door TUI Nederland

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft de overname van HollandExel door TUI Nederland N.V. goedgekeurd. Na onderzoek is de NMa tot de conclusie gekomen dat het niet aannemelijk is dat door deze overname een economische machtspositie kan ontstaan of worden versterkt.

TUI is in Nederland actief op het gebied van de organisatie en verkoop van toeristische reizen (touroperating). HollandExel verkoopt vliegtuigstoelen aan touroperators. De beoordeling van de NMa heeft zich gericht op de vraag in hoeverre TUI na de overname in staat zal zijn andere touroperators te belemmeren in de inkoop van vliegtuigstoelen of andere verkopers van vliegtuigstoelen kan belemmeren in hun activiteiten. Uit het onderzoek van de NMa is naar voren gekomen dat voor dergelijke effecten niet hoeft worden gevreesd, omdat zowel op de markt voor touroperating als op de markt voor de verkoop van vliegtuigstoelen voldoende andere grote partijen actief zijn.