Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

NMa: Groen licht voor joint venture Achmea en Rabobank

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) geeft groen licht voor de samenvoeging van de activiteiten van Interpolis (onderdeel van de Rabobank) en Achmea. Rabobank en Vereniging Achmea worden de moeders van de joint venture.

De joint venture wordt actief op de markten voor bancaire diensten, verzekeringen, pensioenadministratie-, arbo- en reïntegratiediensten. De NMa heeft na onderzoek geconcludeerd dat er geen reden is om aan te nemen dat de concurrentie op deze markten significant wordt belemmerd. Er blijft voldoende keuzemogelijkheid voor bedrijven en consumenten.

De samengevoegde onderneming krijgt een relatief sterke positie op zowel de schadeverzekeringsmarkt als de levensverzekeringsmarkt. Na de samenvoeging blijven verschillende andere sterke schade- en levensverzekeraars actief die voor voldoende concurrentie zorgen. Op het gebied van schadeverzekeringen voor de agrarische sector ontstaat weliswaar een sterke positie, maar er zijn voldoende andere sterke spelers actief die concurrentiedruk kunnen uitoefenen.

Het feit dat sprake is van de koppeling van de bancaire activiteiten van de Rabobank en de verzekeringsactiviteiten van de samengevoegde onderneming leidt niet tot het ontstaan of versterken van een economische machtspositie.