Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

NMa: nu geen onderzoek naar incassobeleid UPC nodig

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft UPC laten weten positief te staan tegenover de maatregelen die UPC de afgelopen tijd heeft genomen om haar incassobeleid te verbeteren. Daarom heeft de NMa besloten op dit moment geen onderzoek te starten naar mogelijk misbruik van een machtspositie door UPC.

In april 2003 heeft de NMa UPC om opheldering gevraagd over haar incassobeleid naar aanleiding van vele brieven en klachten van consumenten over onjuiste bedragen in nota's en onterechte afsluitingen. Vanaf dat moment is er regelmatig contact geweest tussen NMa en UPC over de klachtafhandeling en de dienstverlening van UPC. De dienstverlening van UPC jegens haar klanten is na de bemoeienis van de NMa in de periode vanaf april 2003 zodanig verbeterd dat dit nu geen mededingingsrechtelijk onderzoek naar het incassobeleid, inclusief afsluitingen, rechtvaardigt. Mocht de dienstverlening in de toekomst weer verslechteren dan sluit de NMa onderzoek niet uit.