Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

NMa: geen boete voor Deutsche Post

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft het besluit van november 2001 om boetes op te leggen aan Deutsche Post International B.V. en Trans-o-flex Schnell-lieferdienst GmbH herroepen.

De boetes waren opgelegd omdat Deutsche Post en Trans-o-flex de NMa onvolledig hadden geïnformeerd over de overname van Correct Express Beheer B.V., een bedrijfsonderdeel van Trans-o-flex, door Deutsche Post. Gezien de korte termijn van slechts vier weken om meldingen van concentraties (fusies, overnames en bepaalde joint ventures) te beoordelen, moeten ondernemingen direct bij de melding alle benodigde gegevens aan de NMa verstrekken.

Het bezwaar van Deutsche Post en Trans-o-flex tegen dit besluit van de NMa is deels gegrond verklaard. De NMa is tot de conclusie is gekomen dat Deutsche Post en Trans-o-flex hebben nagelaten informatie over pakketbezorging te verstrekken, maar dat dit hen niet kan worden verweten. De ondernemingen hadden een verkeerd beeld van de praktijk van marktafbakening van de NMa en de Europese Commissie.