Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

NMa akkoord met overname Wilton Feijenoord

De Nederlandse mededingingsautoriteit (NMa) is akkoord met de overname van Wilton Fijenoord Holding B.V. door RDM Holding N.V. , aangezien er geen sprake is van overlappende activiteiten van beide ondernemingen. Wilton Fijenoord is actief op het gebied van scheepsreparatie, scheepsnieuwbouw en offshore. RDM is actief op de gebieden onderhoud, reparatie en nieuwbouw van onderzeeboten, revisie en productie van mechanische onderdelen voor radarinstallaties, lucht- en ruimtevaart en stoom- en gasturbines, scheepsengineering en design. Bovendien is voor de meeste van de omschreven producten de markt en de concurrentie wereldwijd.

De NMa heeft inmiddels 50 meldingen van fusies en overnames in behandeling genomen. De vijftigste melding betreft de overname van K + V Van Alphen Informatiesystemen B.V. door de Sanderink Groep. Daarnaast heeft de NMa recent de volgende concentratiezaken afgerond.

De NMa is akkoord met de overname van AC Holding N.V., werkzaam op het terrein van exploitatie van wegrestaurants en hotels in Nederland, Belgiƫ en Duitsland door Autogrill S.A., dat wegrestaurants exploiteert in Italiƫ, Spanje, Frankrijk, Griekenland, Oostenrijk en Duitsland. Aangezien Autogrill niet actief is op de Nederlandse markt, is er geen sprake van samenvoeging van marktaandelen in Nederland met betrekking tot het aanbieden van wegrestauratie.

Ook de overname van Seignette Assendelft Beheer BV door Heijmans NV heeft de NMa goedgekeurd. Beide bedrijven zijn actief in de grond- en wegenbouw. De activitieiten van Seignette beperken zich tot de regio West-Nederland, terwijl Heijmans in heel Nederland actief is. Gezien het gezamenlijke marktaandeel en het aantal andere spelers in de markt zal de concentratie niet leiden tot een economische machtspositie.

De ondernemingen United Pan-Europe Communications B.V. (UPC) en N.V. Nuon hebben bij de NMa het voornemen gemeld de gemeenschappelijke onderneming United Telekabel Holding N.V. (UTC) tot stand te brengen. UTC zal actief zijn in het exploiteren van kabelnetwerken in een aantal regio's in Nederland. Via deze kabelnetwerken zal UTC actief zijn in het verlenen van diensten. De NMa heeft de oprichting van UTC goedgekeurd.

De NMa is akkoord met de overname door Getronics N.V. van NS Data- en Telecom Services B.V. (DTS), thans een 100% deelneming van N.V. Nederlandse Spoorwegen. Beide bedrijven zijn actief of het gebied van automatisering en communicatiediensten. DTS was grotendeels alleen actief voor de NS.

Het totale aantal afgehandelde concentratiemeldingen bij de NMa komt hiermee op 38. In vier zaken oordeelde de NMa dat er reden was om aan te nemen dat een economische machtspositie ontstaat of wordt versterkt en dat daarom voor die concentraties een vergunning is vereist.

Meer in deze zaak