Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Verzoek aan Europese Commissie: NMa wil joint-venture Veolia-Transdev beoordelen

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft op 16 juli 2010 de Europese Commissie verzocht het deel van de concentratie van Veolia Transport met Transdev dat betrekking heeft op Nederland door de NMa te laten beoordelen.

De NMa vindt dat het samengaan van Veolia en Transdev verstrekkende gevolgen kan hebben voor de concurrentie op de diverse Nederlandse vervoersmarkten. Veolia en Transdev (via haar dochtermaatschappij Connexxion) zijn beide actief op de Nederlandse markt. De NMa vindt dat zij de meeste geschikte autoriteit is om de gevolgen van het samengaan te beoordelen. Zij beschikt over specialistische kennis van de openbaar vervoermarkten onder meer opgedaan in diverse zaken waar ook Veolia en Connexxion bij betrokken zijn geweest, maar ook vanwege het sectorspecifieke toezicht van de NMa Vervoerkamer.

De joint-venture is vanwege de omzet van de betrokken ondernemingen op 25 juni 2010 bij de Europese Commissie gemeld. De Europese Commissie heeft nu nog ruim vier weken om de NMa te laten weten of zij haar verzoek inwilligt.