Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

NMa staat overname in beveiligingssector toe

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gaat akkoord met de overname door Facilicom Bedrijfsdiensten B.V. van CSU beveiligingsdivisie, bestaande uit CSU Security Services B.V., CSU Reception Services B.V., CSU Monitoring Services B.V. en CSU Intern B.V. Volgens de toezichthouder wordt de concurrentie op het gebied van manbeveiliging, mobiele surveillance, alarmdiensten en receptiediensten door de overname niet verstoord.

Ook na het wegvallen van CSU beveiligingsdivisie door de overname kunnen particulieren en bedrijven uit voldoende alternatieve aanbieders kiezen. Verder kunnen afnemers de concurrentie bevorderen door hun aanbestedingen op te delen indien wenselijk. Facilicom is en blijft één van de grotere spelers op de betrokken markten in Nederland.

Fusietoetsing
De NMa beoordeelt bij fusies, overnames en de totstandbrenging van gemeenschappelijke ondernemingen of de daadwerkelijke concurrentie significant wordt belemmerd, met name door het ontstaan of versterken van een economische machtspositie. Een dergelijke machtspositie kan nadelige gevolgen hebben voor de prijs, kwaliteit en diversiteit van het aanbod. Na onderzoek heeft de NMa geconcludeerd dat van een dergelijke situatie op de betrokken markten door deze overname geen sprake is.