Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Wijziging Richtsnoeren Redelijke Opzegvergoedingen Vergunninghouders

Op 1 december 2011 wijzigt onder meer artikel 6:236, aanhef en onder j, van het Burgerlijk Wetboek (hierna: BW). Hiermee worden bedingen in algemene voorwaarden die zorgen voor stilzwijgende verlenging van contracten voor bepaalde duur als onredelijk bezwarend aangemerkt. In de huidige Richtsnoeren ROVER worden in artikel 5 maximale opzegvergoedingen bepaald voor de tussentijdse beƫindiging van voor bepaalde duur stilzwijgend verlengde contracten.
De NMa brengt de Richtsnoeren ROVER in lijn met artikel 6:236, aanhef en onder j, van het BW. Per 1 december 2011 zal dan ook artikel 5 van de Richtsnoeren ROVER worden geschrapt, evenals artikel 1, lid 5.


Bijlagen

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.