Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Stonehaven - Andreas

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft vandaag haar goedkeuring gegeven aan de overname van ASPA, leverancier van kantoormeubilair, door Koninklijke Ahrend B.V. Het is niet aannemelijk dat de overname nadelige gevolgen heeft voor afnemers van kantoormeubilair. Naast de nieuwe combinatie blijft er nog voldoende concurrentiedruk van andere grote kantoormeubelleveranciers over.

Ahrend en ASPA zijn beide actief op het gebied van de productie, inkoop en verkoop van kantoormeubilair en adviseren bij de inrichting van kantoren en instellingen. De NMa heeft na onderzoek geconcludeerd dat een groot deel van de belangrijke opdrachten wordt verstrekt middels aanbestedingen. Op de aanbestedingsmarkt voor kantoormeubilair behalen Ahrend en ASPA weliswaar een aanzienlijk gezamenlijk marktaandeel, maar zijn er verschillende grote concurrenten actief die, zo blijkt uit het NMa-onderzoek, in staat zijn op gelijkwaardig niveau met de nieuw ontstane onderneming te concurreren. De afnemer behoudt hierdoor voldoende keuzevrijheid en de nieuwe combinatie ondervindt voldoende concurrentiedruk, aldus de NMa.

 

Bijlagen

Besluit in zaak 6937 (PDF - 172.85 KB)