Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Toezeggingbesluit Verzekeringspools

Kennisgeving toezeggingsbesluit verzekering

Dit besluit betreft toezeggingen als bedoeld in artikel 49a Mededingingswet. Met het besluit reageert de Raad van Bestuur van de NMa positief op een aanvraag voor het bindend verklaren van toezeggingen van een aantal ondernemingen die actief zijn of zijn geweest op het terrein van beroepsaansprakelijkheid van notarissen. De toezegging is erop gericht te voorkomen dat zij in strijd met artikel 6 Mededingingswet handelen op het gebied van aansprakelijkheidsverzekering voor notarissen, advocaten, accountants, makelaars onroerende zaken en bemiddelaars of agenten op verzekeringsterrein.

Kort samengevat verbiedt artikel 6 Mededingingswet ondernemingen samen te werken, indien de samenwerking de mededinging merkbaar en ongerechtvaardigd beperkt. Op grond van Europese regelgeving zijn verzekeringspools waarvan de deelnemers een marktaandeel van ten hoogste 20% hebben (en die ook aan enkele andere voorwaarden voldoen), vrijgesteld van dat verbod. De betrokken ondernemingen zeggen - kort samengevat - toe dat zij op bedoeld gebied alleen zullen deelnemen aan een vrijgestelde pool.

Het besluit met bijbehorende stukken kan tijdens kantooruren worden ingezien bij de NMa, Muzenstraat 81, 2511 WB te Den Haag. Op verzoek wordt gratis een afschrift van de ter inzage gelegde stukken verstrekt.


Bijlagen

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook