Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op bezwaar Tarievenbesluiten Endinet RNB Gas 2008, 2009, 2010

Endinet Haarlemmermeer B.V., Endinet Oost-Brabant N.V. en Endinet Regio Eindhoven B.V, hebben, tezamen aangeduid als Endinet, bezwaar gemaakt tegen de besluiten tot vaststelling van de korting ter bevordering van de doelmatige bedrijfsvoering als bedoeld in artikel 81a Gaswet voor de periode 2008 – 2010. Endinet heeft in het kader van haar bezwaar primair betoogd dat het opleggen van de x-factoren tot niet-financierbaarheid van netbeheerders zou leiden. Endinet acht dit in strijd met de Gaswet en de algemene beginselen van behoorlijk bestuur. Subsidiair betoogt Endinet dat zij in aanmerking dient te komen voor een zogeheten hardheidsregeling. De Raad verklaart de bezwaren ongegrond, door onder meer te verwijzen naar de uitspraak van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven van 3 november 2009 inzake het Methodebesluit derde reguleringsperiode regionale netbeheerders gas.


Bijlagen

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.