Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

La Poste en SFR mogen samen La Poste Télécom starten (concentratiebesluit)

De Raad deelt mede dat voor het tot stand brengen van de concentratie tussen La Poste en SFR geen vergunning is vereist.

Betreft: een verkort besluit op melding van een concentratie. Hierin is medegedeeld dat La Poste SA , eigendom van de Franse Staat, via haar dochteronderneming SF12 SAS, en Société Française du Radiotéléphone SA, die onder gezamenlijke zeggenschap staat van de Vivendi Groep en de Vodafone Groep, voornemens zijn een gemeenschappelijke onderneming tot stand te brengen, in de zin van artikel 27, tweede lid, van de Mededingingswet, onder de naam La Poste Télécom SAS. 

Na onderzoek van de melding en de daarbij ingediende gegevens heeft de Raad vastgesteld dat de gemelde operatie binnen de werkingssfeer van het in hoofdstuk 5 van de Mededingingswet geregelde concentratietoezicht valt. De Raad heeft geen reden om aan te nemen dat de concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zou kunnen belemmeren.

 

Documenten

La Poste en SFR mogen samen La Poste Télécom starten (concentratiebesluit) (PDF - 77.58 KB)
 

Bijlagen

Besluit in zaak 7127 (PDF - 74.83 KB)