Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

X-factorbesluit en Rekenvoluminabesluit TenneT 2008-2010

De Raad heeft besloten de berekening van de x-factor voor TenneT te publiceren op zijn internetpagina. De Raad heeft daarbij de mogelijke benadeling van de netbeheerder als gevolg van het openbaar maken van gedetailleerde informatie afgewogen tegen het belang van het vergroten van de transparantie van de regulering. Op basis hiervan heeft de Raad besloten om niet alle gegevens te publiceren, maar in de publicatie van de berekening van de x-factor de kostendata op een hoger aggregatieniveau te publiceren dan in de oorspronkelijke berekeningen.

De Raad is van mening dat hij hiermee een goede balans heeft gevonden tussen het belang van de netbeheerder dat vertrouwelijke informatie openbaar wordt gemaakt en het belang om de transparantie te vergroten.

Dit besluit is ingetrokken.

 

Bijlagen

x-factor- en rekenvolumina besluit TenneT 2008-2010 (PDF - 134.78 KB) x-factorbesluit bijlage 1: rekenvolumina (PDF - 106.85 KB) x-factorbesluit bijlage 2: parameters x-factorberekening (PDF - 130.75 KB) Publicatie Staatscourant Besluit x-factor en rekenvolumina (PDF - 107.64 KB) Publicatie berekening x-factor TenneT 4e reguleringsperiode (2008-2010) (XLS - 669.5 KB)