Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Boete Ballast Nedam Industrie en Toelevering afstemmen productie- en afzetvolume heipalen.

In november 2005 heeft de NMa tegen een aantal ondernemingen die werkzaam zijn in de deelsector prefab betonnen heipalen, rapport (rapport 4232_1) opgemaakt voor hun deelname aan periodieke bijeenkomsten met als doel de onderlinge verdeling van productie- en afzetvolumes van prefab betonnen heipalen in Nederland in de periode 1 januari 1998 tot en met 31 december 2001. Een weergave van het rapport is opgenomen in het besluit dat de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit per onderneming heeft genomen.

In het Rapport wordt geconcludeerd dat er een redelijk vermoeden bestaat dat Haitsma Beton B.V. (hierna: de Onderneming) heeft deelgenomen aan afspraken en gedragingen in de deelsector heipalen in Nederland, in de periode van 1 januari 1998 tot en met in ieder geval 31 december 2001, zoals uiteengezet in het Rapport. Bedoelde afspraken en gedragingen vormen een overtreding van artikel 6 Mw en artikel 81 EG.

De Raad legt een boete op van EUR 311.852,00 aan Ballast Nedam Industrie en Toelevering B.V., gevestigd te Soest.

 

Bijlagen

Boete Ballast Nedam Industrie en Toelevering afstemmen productie- en afzetvolume heipalen. (PDF - 106.34 KB)