Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Gewijzigd besluit op bezwaar boete G-Star/Secon Group

Naar aanleiding van een verzoek van Chilly B.V. en Basilicum B.V. heeft de NMa rapport opgemaakt en vervolgens bij besluit ("het bestreden besluit") vastgesteld dat Secon Groep B.V. ("Secon") artikel 6, eerste lid, Mw heeft overtreden door het hanteren van een doorleveringsverbod, minimumadviesprijzen en adviesprijzen, in combinatie met een boeteclausule, zoals neergelegd in haar Algemene Voorwaarden, in de periode 1-1-98 t/m 11-10-98 en daarvoor aan Secon een boete opgelegd van HFL 500.000.

De NMa heeft de bezwaren tegen het bestreden besluit ongegrond verklaard.

Het CBb heeft in haar uitspraak van 7 december 2005 de NMa opgedragen opnieuw op het bezwaar van Secon te beslissen met inachtneming van de uitspraak (zie ook de voorafgaande uitspraak van de rechtbank Rotterdam van 13 februari 2004).

Het CBb oordeelt dat de NMa in het besluit op bezwaar van 21 december 2001 de merkbaarheid van de mededingingsbeperking niet op een deugdelijke motivering berust.

In het besluit op bezwaar van 19 oktober 2006 verklaart de NMa de bezwaren van Secon alsnog gegrond en herroept de NMa het bestreden besluit, zodat de opgelegde boete en last komen te vervallen.

 

Documenten

Gewijzigd besluit op bezwaar boete G-Star/Secon Group (PDF - 69.89 KB)