Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Zender Groot Nieuws Radio na 1 september 2017 niet meer vanaf antenne Zeewolde

De ACM wijst het verzoek van Broadcast Technology & Development (BTD) af om gebruik te blijven maken van de antenne van Omroepmasten in Zeewolde. BTD kan dit volgens de ACM redelijkerwijs niet verlangen. BTD wilde ook na 31 augustus 2017 van het opstelpunt gebruik blijven maken voor de uitzendingen van Groot Nieuws Radio via de middengolf. In de huidige overeenkomst heeft Omroepmasten uitdrukkelijk laten opnemen dat zij het antenne-opstelpunt Zeewolde vanaf 1 september 2017 sluit.

Overeenkomst tussen BTD en Omroepmasten

BTD verzorgt de uitzendingen van de radiozender Groot Nieuws Radio vanaf het antenne-opstelpunt Zeewolde. Dit opstelpunt is van Omroepmasten. BTD en Omroepmasten zijn in september 2015 overeengekomen dat BTD gebruik kan maken van het antenne-opstelpunt Zeewolde voor de uitzendingen van Groot Nieuws Radio. In de overeenkomst staat uitdrukkelijk dat het medegebruik afloopt na 31 augustus 2017. Omroepmasten wil dit antenne-opstelpunt vanaf die datum om bedrijfseconomische redenen sluiten.