Kruimelpad

Concentratiemelding

Marubeni wil Olympus Holding (Orffa) overnemen (concentratiemelding)

01-03-2017

Wat staat er in de melding?

Marubeni Corporation (Japan) wil Olympus Holding overnemen. De bedrijven hebben op 24 februari 2017 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.

Waar houden de bedrijven zich mee bezig?

  • Marubeni Corporation houdt zich wereldwijd bezig met handel in voedings- en consumptiegoederen, chemicaliën, bosbouw-gerelateerde producten, energie, metalen, transport en industriële machines. Verder levert zij financiële dienstverlening en diensten op het gebied van logistiek, IT, vastgoedontwikkeling, bouw, bedrijfsinvestering, -ontwikkeling en –management.
  • Olympus Holding B.V. is houdstermaatschappij van Orffa International Holding B.V. dat zich bezig houdt met het ontwikkelen, produceren en verkopen van diervoedersupplementen.

Kan ik reageren op de melding?

Dat kan als u een belang heeft bij deze aangevraagde overname en als u dat binnen 7 dagen doet. De termijn van 7 dagen start op de dag dat de melding is gepubliceerd in de Staatscourant. U reageert door een brief aan de ACM te sturen. Vermeld daarbij het zaaknummer van de melding. Stuur uw reactie naar:

Autoriteit Consument en Markt
Directie Mededinging
Postbus 16326
2500 BH Den Haag
Telefoon: (070) 722 2000
Telefax: (070) 722 2355