Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Notificatie marktanalysebesluit hoogwaardige wholesaletoegang

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft ontwerpbesluit marktanalyse hoogwaardige wholesaletoegang aangeboden bij de Europese Commissie. In dit besluit blijft ACM hoogwaardige zakelijke telecomdiensten reguleren die worden geleverd over het kopernetwerk van KPN. Door deze wholesalediensten in te kopen bij KPN kunnen andere telecomproviders diensten met een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid leveren aan zakelijke eindgebruikers. ACM stimuleert met de regulering de concurrentie op de zakelijke telecommarkt en zorgt voor keuzevrijheid voor zakelijke eindgebruikers.

Consultatie en vervolg

ACM heeft op 29 juli 2016 het ontwerpbesluit marktanalyse hoogwaardige wholesaletoegang ter consultatie aan marktpartijen voorgelegd. De zienswijzen hebben gaven geen aanleiding tot wezenlijke aanpassingen van het geconsulteerde ontwerpbesluit. De Commissie heeft een maand de tijd om te reageren op het besluit. Hierna zal ACM het besluit definitief maken.

 

Documenten

Zie ook

Meer in deze zaak