Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Notificatie marktanalysebesluit vaste telefonie

De ACM heeft het ontwerpbesluit marktanalyse vaste telefonie aangeboden bij de Europese Commissie. In dit besluit concludeert de ACM dat er op de consumentenmarkt en op de grootzakelijke markt voldoende te kiezen valt voor eindgebruikers. Daarom stopt de ACM met het opleggen van regels aan deze markten.

Wel verplichtingen voor KPN op de kleinzakelijke markt

Op de kleinzakelijke markt blijft het noodzakelijk verplichtingen op te leggen aan KPN. KPN heeft op deze markt een dominante positie. Zonder regulering zouden eindgebruikers onvoldoende keuze hebben. De ACM legt wel minder verplichtingen op dan in het marktanalysebesluit Vaste Telefonie 2012. Toen legden we ook nog verplichtingen op om te voorkomen dat KPN te lage prijzen zou rekenen. Dit acht de ACM niet langer nodig.

Wat ging vooraf?

ACM heeft op 18 juli 2016 het ontwerpbesluit marktanalyse vaste telefonie ter consultatie aan marktpartijen voorgelegd. Naar aanleiding van de consultatie heeft ACM besloten de verplichtingen die zij aan KPN oplegt, op twee punten aan te passen. ACM heeft deze aanpassingen op 1 november 2016 aan marktpartijen voorgelegd.

Hoe nu verder?

De Commissie heeft een maand de tijd om te reageren op het besluit. Hierna zal ACM het besluit definitief maken.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak