Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Onderzoek VU: Concurrentie over boord in de haven?

De Vrije Universiteit heeft in opdracht van ACM onderzoek gedaan bij bedrijven in de (Rotterdamse) haven en transport. Het onderzoek gaat over  de lokale cultuur, het bedrijfsklimaat en individuele motieven om de Mededingingswet na te leven.

Uit dit onderzoek blijkt dat 70% van de havengerelateerde bedrijven in én buiten de Rotterdamse haven de Mededingingswet naleeft. Uit het onderzoek blijkt verder dat bedrijven de basisregels onvoldoende kennen. Bijvoorbeeld:

  • Zo’n 20% van de bedrijven weet niet dat prijsafspraken verboden zijn.
  • Zo’n 55% van de bedrijven weet niet dat het verboden is om onderling afspraken te maken over de verdeling van klanten.  

Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak