Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Nader onderzoek nodig naar concentratie Staatsloterij en De Lotto (concentratiebesluit)

De Staat, enig aandeelhouder van Staatsloterij, mag De Lotto nog niet overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 18 augustus 2015 besloten. De concentratie heeft mogelijk een negatieve invloed op de concurrentie.

Vergunning aanvragen

Staatsloterij en De Lotto kunnen bij ACM een vergunning aanvragen. ACM doet dan nader onderzoek. De bedrijven kunnen hierbij oplossingen aandragen om de invloed van de concentratie op de concurrentie te verminderen. Accepteert ACM die oplossingen? Dan mag de concentratie alsnog doorgaan.

Als de bedrijven een vergunning aanvragen, dan neemt ACM binnen 13 weken een beslissing of de concentratie wel of niet door mag gaan. In deze periode kunnen de bedrijven oplossingen aandragen.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak